Stages

Ben je op zoek naar een onvergetelijke buitenlandse stage-ervaring? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Stichting Future for Young People (FFYP) zet studenten in op verschillende projecten in Gambia waar een jarenlange vertrouwensrelatie mee is opgebouwd, in de zorg- en welzijnssector. FFYP is een kleine organisatie, waardoor er meer aandacht is voor persoonlijke (stage) begeleiding. Tevens zijn we gespecialiseerd in maar één land waardoor we goed op de hoogte zijn van alle ins en outs van Gambia.

Afrika is groot en er zijn natuurlijk meer landen op dit continent waar stagemogelijkheden zijn. Wat maakt Gambia dan zo speciaal om juist dáár voor een stage te kiezen?

  • Gambia is het kleinste land van Afrika en is daardoor overzichtelijk. Je bent in no time bekend in en met jouw nieuwe omgeving.
  • Gambia ligt op maar zes uur vliegen van Nederland.
  • Het is een veilig land, de politieke situatie is immers al jarenlang stabiel.
  • De Gambiaanse bevolking is uitermate vriendelijk en behulpzaam.
  • Gambia is Engelstalig.
  • Keuze uit diverse stageprojecten in de zorg- en welzijnssector.
  • Het logeerhuis waar je verblijft ligt meestal op loopafstand van je stageproject.
  • Het grootste deel van het jaar is het klimaat heerlijk en verblijf je op maar 2 km van prachtige stranden en de Atlantische Oceaan.
  • Op 20 km van je verblijf is een levendig uitgaanscentrum waar altijd wat te beleven valt met bars, restaurants en nachtclubs.
  • Een paar dagen naar het binnenland waar je het èchte Afrika kunt ervaren is goed te doen. Op amper een paar uur rijden tref je kleine dorpen aan waar de mensen nog in hutten wonen en kun je een lokale markt bezoeken waar de bewoners van omliggende dorpen met een paarden- of ezelkar hun wekelijkse inkopen doen.

FFYP, wie zijn jullie?

FFYP is opgericht in Gambia in januari 2007 en is in 2012 ook in Nederland ingeschreven bij de KvK. De bestuursleden zijn al jaren actief in Gambia. Hierdoor hebben wij veel kennis van de locaties, de omstandigheden, de do's en don'ts en weten we waar we over praten. Het doel van FFYP is ondersteuning bieden aan educatieve, culturele en sportieve projecten in Gambia om kinderen en jeugdigen in de leeftijd van 4 t/m 25 jaar een toekomst te bieden. Daarnaast wil FFYP eigen en andere sociale projecten ondersteunen en versterken door middel van kennisuitwisseling via stagiaires uit Nederland of België.


Waarom stage via FFYP?

FFYP biedt jou de kans om stage te lopen in Gambia, West-Afrika. Een geweldige mogelijkheid om aan de slag te gaan bij sociale projecten in een ontwikkelingsland. Je hebt de unieke gelegenheid om met de lokale bevolking samen te werken en van hen te leren. We vinden het belangrijk dat je stagetijd onvergetelijk wordt en helpen je graag bij het zoeken naar het project dat past bij jouw stageopdracht, jouw eigen ideeën en wat je opleiding van je vraagt. Wij weten hoeveel er op je afkomt wanneer je op zoek gaat naar een stageproject. FFYP vindt het daarom belangrijk dat je tijdens het hele traject goed begeleid wordt. We bieden je persoonlijke begeleiding bij het vinden van een geschikte stageplaats. We helpen je bij de voorbereidingen en zodat je klaar bent voor vertrek. Ook in Gambia sta je er niet alleen voor en wordt je na aankomst voorgesteld aan jouw begeleider(s) en neem je deel aan een oriëntatie dag.

Ben je geïnteresseerd om meer te weten over onze stagemogelijkheden in Gambia en ben je enthousiast geworden na het lezen van deze informatie, vraag dan onze digitale brochure aan of neem snel contact op.

Erkend Leerbedrijf

calibris stage gambia

In de Nederlandse Wet Educatie en Beroepsonderwijs is aangegeven dat beroepspraktijkvorming uitsluitend kan plaatsvinden in erkende organisaties. Ook organisaties buiten Nederland die beroepspraktijkvorming willen verzorgen op het gebied van zorg, welzijn en sport moeten door stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) worden erkend voor ´Leren in de praktijk´. Stichting Future for Young People voldoet aan de erkenningscriteria en is opgenomen in SBB.