Cultureel en Educatief Skill Centrum

basisschool project gambiaDoor de hoge werkloosheid in Tanji zijn de leefomstandigheden voor velen bijzonder zwaar en uitzichtloos terwijl er veel lokale jongeren zijn met talent voor traditionele kunstzinnige disciplines. Daarbij zien de bestuursleden van FFYP deze mensen opleven en stralen als zij passievol hun talenten in kunnen zetten. Zij maken dan plezier, beleven geluksmomenten en hun gevoel van eigenwaarde stijgt. Via het Cultureel en Educatief Skill Centrum wil FFYP via educatieve workshops talentvolle jongeren de kans bieden hun passie uit te oefenen waarbij er niet alleen inkomsten gegenereerd kunnen worden maar men ook bewust wordt van de betekenis van de unieke West-Afrikaanse cultuur en het behoud ervan en er een uitwisseling kan plaatsvinden tussen de eigen West-Afrikaanse cultuur en die van andere (Westerse) culturen.

Het project omvat voorzieningen zoals een restaurant met podium en twee workshopruimtes voor het geven van diverse culturele en kunstzinnige leeractiviteiten en workshops. De hieruit voortvloeiende producten zullen verkocht worden in een winkel. Vooral werkloze getalenteerde jonge mensen die ervaring hebben op het gebied van de volgende traditionele disciplines; djembé muziek, Afrikaanse dans, batik, houtbewerking, zandschilderen, Afrikaans koken of kennis hebben van de geneeskrachtige werking van theesoorten, planten en bomen zullen betrokken worden bij het project.

De jongeren zullen zowel voor buitenlandse toeristen en vrijwilligers, als voor lokale schooldropouts, schoolkinderen en andere geïnteresseerden workshops en leeractiviteiten aanbieden die samenhangen met de Gambiaanse cultuur. Op deze manier kunnen ze hun talenten op een zinvolle manier benutten. Door het samenbrengen van verschillende expertises wil FFYP deze jongeren een mogelijkheid bieden om via het project hun kennis en/of vaardigheden uit te dragen en daarmee een inkomen te verdienen. Ook zal er via het project regelmatig voorlichting gegeven worden over gezonde voeding, hygiëne en gezondheid aan lokale vrouwengroepen.